Belgrade Beer Fest 2024

Obojeni Program

,,Svaka definicija gubitak je slobode”, a Obojeni Program svoju slobodu traži kroz energiju i strast, čistu ljubav i beskompromisni rokenrol.

Svaki njihov koncert je prilika da se obnovi životna energija i redefinišu životni ciljevi.

Bend koji postoji skoro četiri decenije, već od prvog dana nametnuo se kao sastav sa autentičnim muzičkim izrazom, koju nije lako definisati. Frontmen Branislav Babić Kebra i Obojeni Program kroz svoju muziku kanališu The Fall, Joy Division, Slits, Raincoats, ali sve vreme uspevaju da ne zvuče kao neko od pomenutih. Oni su pravac za sebe, muzički izraz koji je nezahvalno upoređivati sa bilo kojim drugim postojećim. Izbor koji napravite u jednom trenutku svog života i ostajete mu verni dok u vama tinja vatra slobode i bunta.

Kebra i Obojeni Program su ti malobrojni srećnici kojima nije problem da sebe nanovo izmišljaju, da probaju nešto novo, da rizikuju i iznenađuju. Od 1980. godine do danas kroz bend je prošlo bar pedeset muzičara, a deo opšte kulture cele jedne generacije je predstavljanje benda u emisiji legendarnog Džona Pila na BBC radiju i emitovanje spota za “981” u MTV 120 minuta.