Belgrade Beer Fest 2024
  • jun 21, 2024
  • admin
  • 0

Krcato Ušće, žestoka svirka Jarbola, Galije, Dubioza Kolektiva i Love Huntersa i neviđeni delirijum publike– tako se ukratko može opisati atmosfera prve večeri popularnog festivala.

A ono što susinoć uradili momci iz Dubioza kolektiva, uz jaku podršku oko 50 hiljada grla iz publike,teško se može opisati rečima – takav koncert skoro nije viđen na jednom festivalu, dok jebend pokazao da im ni nakon više od 20 godina rada ne manjka energije!

Tačno u 22 sata Dubioza je izašla na binu spremna da zapali masu, a publika ih je dočekala gromoglasnim višeminutnim ovacijama. Već od starta je bilo jasno da će atmosfera dostići nerealnu tačku usijanja, a tokom sat i po vremena, koliko je trajao njihov nastup, publika je bila u potpunomdelirijumu: hitovi su se ređali jedan za drugim, a nepregledna masa fanova doživela je neverovatnu ekstazu dok je hipnostisano pratila ovaj nezaboravan nastup o kojem će se još dugo pričati.

Ništa drugačije nije bilo ni tokom nastupa Galije – publika je sa čuvenim frontmenom Nešom horski zapevala svima dobro poznatu numeru„Uzalud se trudiš“, kojom je bend otpočeo svoj nastup. Ređali su se hitovi „Kotor“, „Digni ruku“ i drugi, dok je iz pesme u pesmu masa bila sve glasnija. Goreli su upaljači i mobilni telefoni, pevalo se horski, a kako se i očekivalo, Galija je još jednom odličnom svirkom pokazala zbog čega su jedan od najomiljenijih bendova na ovim prostorima.

Pre Dubioza kolektiva i Galije nastupao je kultni beogradski bend Jarboli, čijom svirkom je i zvanično startovalo ovogodišnje izdanje Belgrade Beer Fest-a. U svom prepoznatljivom stilu, Jarboli su bez mnogo reči, ali odličnom svirkom, pripremili publiku za nastavak ove nezaboravne večeri. Program na glavnoj festivalskoj bini zatvorili su Love Hunters.

Jednako frenetično sinoć je bilo i na Electro bini, gde su pred nekoliko hiljada fanova nastupali Timbe, Rahmanee & Vikler MC i Euphorics&Edge MC, kao i na Riff stage-u – od nastupa benda Plus 1 koji je otvorio program, preko Killo Killo bande, bendova Stomp!, The Bite i kultnog SMF-a koji su zatvorili program na ovoj bini.

Večeras Belgrade Beer Fest nastavlja u istom ritmu – žestoko i energično: Beogradski sindikat je najavio neviđenu žurku povodom 25. rođendana benda, a tu su i Kanda Kodža i Nebojša, S.A.R.S, Beogradski sindikat,  Sunshine i Bojan Ristić House Trumpet bend.