Belgrade Beer Fest 2024

O festivalu

BBF-FOTKA

Belgrade Beer Fest – urbana institucija koja traje više od dve decenije, pružajući nezaboravna iskustva svim pivoljupcima i ljubiteljima dobre muzike iz celog regiona. Otkako je započeo svoju priču 2003. godine, ovaj festival je postao ultimativni letnji događaj u Beogradu, privlačeći na hiljade ljudi svake godine. Bio je to apsolutni rekorder 2010. sa preko pola miliona posetilaca koji su prošli kroz kapije festivala! Ovde se istorija, pivo i sjajna muzika spajaju na jedinstven način, reflektujući duh Beograda i pulsirajuću alternativnu scenu glavnog grada.

Belgrade Beer Fest je najveći festival piva
u jugoistočnoj Evropi

Britanski list The Independent 2005. godine uvrstio ga je među 20 svetskih događaja, dok je 2009. godine nagrađen priznanjem za marketinški događaj godine od strane časopisa Taboo. Od 2022. godine festival je proglašen manifestacijom od značaja za Grad Beograd i deo je šire manifestacije, „Beogradsko leto“.

Prvih pet izdanja Belgrade Beer Fest-a održano je na beogradskom Kalemegdanu, da bi se 2008. godine preselio na Ušće. Tokom godina, Belgrade Beer Fest je ugostio neka od najvećih imena muzičke industrije, uključujući svetski poznate izvođače kao što su Simple Minds, Stereo MC’s, Rudimental, Tommy Emmanuel, Kosheen i mnogi drugi. Pozornice festivala su takođe krasile neke od najboljih domaćih i regionalnih umetnika, prikazujući širok spektar muzičkih žanrova, od roka i popa do hip hopa i elektronske muzike.

BBF-FOTKA-3
BBF-FOTKA-2

Od 2022. godine, Belgrade Beer Fest je podeljen u dve zone – Cloud zonu sa brojnim sadržajima i atraktivnim programima za sve uzraste, te muzičku, koncertnu zonu. Izdanje iz 2022. godine doneo je značajnu promenu kvaliteta ne samo po pitanju sadržaja, već i sa stanovišta produkcije, parirajući najjačim i najvećim evropskim i svetskim festivalima.

Osim bogatog muzičkog programa, Belgrade Beer Fest svake godine nudi i brojne duge sadržaje, ali i bogatu ponudu najrazličitijih etiketa piva. Sa više od 300 različitih brendova piva u ponudi, uključujući neke od najboljih domaćih i međunarodnih piva, festival je pravi raj za ljubitelje ovog alkoholnog pića.


Sa više od dve decenije postojanja, Belgrade Beer Fest je postao nezaobilazna karika beogradske kulturne scene, kao i mesto koje privlači publiku iz svih krajeva regiona i Evrope.

SIMBOL KULTURNE SCENE
BEOGRADA

Pusti video zapis

VESTI

Kontakt

ADRESA

Ušće,
Novi Beograd, Srbija

PIŠI NAM

ULAZNICE
office@efinity.rs
PRESS
office@ belgradebeerfest.com
POSTANITE SPONZOR fundraising@
belgradebeerfest.com