Belgrade Beer Fest 2024
  • avgust 4, 2022
  • admin
  • 0

“Moto platz Beograd”, udruženje ljubitelja motocikala, organizuje prvi moto skup u okviru Belgrade Beer Festa koji će biti održan od 18. do 21. avgusta na Ušću. Biće ovo jedan spektakularni prostor za ljubitelje besnih dvotočkaša, kakav Beograd nikada ranije nije imao. Pored jedinstvenog mesta za susret motociklista, Moto Platz na Beer Festu predstavljaće i jednu od glavnih atrakcija na festivalu piva, te će posetioci imati prilike da posete izložbu retkih motora i “oldtajmera”, da prisustvuju uzbudljivom “zidu smrti”, slušaju rokenrol, ali i da naprave večne uspomene u tattoo studiju. Bajkeri će tokom festivala izaći i na ulice prestonice u defileu koji će prirediti za sve Beograđane!

Vojin Đurašinović iz Udruženja motorista i Moto Platza najavio je da su ušli u jedan veoma ambiciozan projekat i da rade na tome da to bude jedan prvi, pravi susret motorciklista i ljubitelja motora iz celog regiona: “Posetioce u okviru Moto Platza očekuju izlagači već poznatih brendova u moto industriji, kaskaderske akrobacije, zid smrti i brojni drugi sadržaji.”

Istinski zaljubljenik u rokenrol i moto kulturu, i osnivač YU grupe, Žika Jelić, smatra da je jako dobro da se ove godine poklanja pažnja motorima i da oni dobijaju poseban prostor na Beer festu. Još jedan strastveni bajker, basista Generacije 5, Miloš Stojisavljević Cajger, najavio je dolazak na Beer Fest i između ostalog, na koncert Bajage: “Ja vozim sa ljudima koji stoje iza Moto Platza, mi sebe nazivamo džentlmenima na dva točka”, izjavio je on.

Pored besplatnog ulaza i promotivnih cena piva, za bajkere je obezbeđen besplatan kamp, kao i parking za motore. Na Moto Platzu moći će da uživaju ozbiljni motociklisiti ali i oni koji su se moćnim dvotočkašima dosad divili samo na posterima i u magazinima.

Petar Strugar nije krio oduševljenje kada je odgovarao na pitanje da li bi smeo da vozi po Zidu smrti, te je hrabro izjavio: “Pored raznih stvari koje sam probao u životu ni zid smrti ne bi trebalo da predstvalja problem!” Pored toga, proslavljeni srpski glumac je najavio da se na ovoj izložbi motora najviše raduje oldtajmerima.

Moto Platz će predstavljati svojevrsnu galeriju u kojoj će moći da se vide motori izrađeni po meri, a prisutni će biti i najznačajniji brendovi moto industrije, kao što su Harley Davidson, Triumph, Royal enfield, Indian, BMW, Honda,KTM i brojni drugi. Autentičnim, “custom” motorima najviše se raduje i poznati moto jutjuber Jovan Dašić, koji smatra da Beograd do sad nije imao moto skup u ovom rangu, a pored toga najavio je da će na Beer Festu gledati Blažu i Kosheen.