Belgrade Beer Fest 2024

Ana Popović

Virtuoz na gitari koji pomera granice I spaja bluz, rok i fank u jedinstven, savršen zvuk, svojstven samo njoj. Dobitnik naprestižnijih muzičkih priznanja, iz najviših svetskih muzičkih krugova. Mag na sceni. Idol i inspiracija mnogim muzičarima.
Sa samo 15 godina Ana je započela svoj put sa gitarom, koji traje do danas. Godine 1999. seli se u Holandiju, gde osniva Ana Popović bend, da bi nakon dve godine izdala svoj debi album “Hush” u Sjedninjenim Američkim Državama. Album, za koji odmah dobija priznanje kritike, sniman je u Memfisu. Producirao ga je Džim Gejns, koji je ranije radio sa Karlosom Santanom, Džonom Li Hukerom, Aleksisom Kornerom i drugima.

Njeni naredni albumi, uključujući “Comfort to the Soul” i “Unconditional”, učvrstili su njenu reputaciju gitariste i tekstopisca najvišeg kalibra. Njen album „Still Making History“ iz 2007. godine ušao je na Bilbordovu listu bluz albuma, gde je proveo 13 nedelja među 15 najboljih, a dostigao je vrhunac na 4. mestu.
Do sada je izdala 10 albuma, a izlazak novog albuma najavila je u maju ove godine.

Muzičari sa kojima je sarađivala opisuju je kao istinski talenat i snagu u svetu bluza i rok gitare. Svojim jedinstvenim stilom i neverovatnom energijom, nastaviće da osvaja fanove i inspiriše muzičare u nadolazećim godinama.