Belgrade Beer Fest 2024

SUNSHINE

SUNSHINE je beogradski hip-hop/metal bend koji je svoje korene poneo iz najurbanijih delova grada. Vođen idejom pevača Branka Bojovića, poznatog kao Bane Sanšajn ili Bane Grumbovski, Sunshine je postao sinonim za spoj energičnih ritmova, sirovih rifova i dubokih reči koje prodiru u srž svakog slušaoca.

Priča o Sunshine-u počinje u vrelim danima devedesetih, kada je Bane, inspirisan svojim boravkom u Americi, odlučio da donese novi zvuk u domaću muzičku scenu. Zasićen klasičnim repertoarom koji je tada dominirao, on je okupio grupu istomišljenika i stvorio bend koji će postati poznat po svojoj autentičnosti i hrabrosti da istražuje nove granice zvuka.
Ime “Sunshine” nije slučajno odabrano. Ono simbolizuje svetlost koja osvetljava tamne ulice grada, pružajući nadu i inspiraciju. Ovaj naziv potiče od prodavnice ploča u Denveru, mestu gde je Bane prvi put osetio puls crnačke muzike koja će oblikovati njegovu umetnost. Nakon nekoliko uspešnih nastupa po beogradskim klubovima, Sunshine je izbacio svoj prvi album, “Ljubavna likvefakcija”. Pesma “Žaklina traži sponzora” postala je instant hit, pokazujući potencijal benda da osvoji publiku svojom iskrenom i sirovom energijom.

Drugi album, nazvan “Š. G. T. M.”, samo je potvrdio status benda kao lidera na domaćoj sceni. Pesma “Misli mene gone”, sa svojim Ramirezovim tekstovima, postala je himna generacije, istovremeno iskačući iz ustaljenih okvira i donoseći novu svežinu na scenu. Pesme poput “Misli mene gone”, “Žaklina traži sponzora” i “Kokane” postale su himne generacija, prepoznatljive po svojoj autentičnosti i dubokim tekstovima koji odjekuju u srcu slušalaca. Sunshine je bio glas onih koji su tražili izražavanje za svoje frustracije, ali i nade u bolju budućnost.
U 2023. godini, Sunshine je najavio svoj novi album, “Vortex”, koji će doneti još više eksplozivnih hitova i dubokih reči. Pesma “FNP” najavila je dolazak novog zvuka koji će ponovo potresti muzičku scenu i pokazati da Sunshine ne planira da uspori.

Sunshine ostaje verni svojoj misiji da kroz svoju muziku donese svetlost u tamnim vremenima i podstakne svoju publiku da veruje u bolje sutra. Njihova autentičnost, hrabrost i sposobnost da prenesu duboke emocije kroz svoje pesme čine ih neizostavnim delom domaće muzičke scene.