Belgrade Beer Fest 2024

Smak+

smak-plus

SMAK PLUS je bend koji ne samo da prenosi nasleđe legendarnog SMAK-a, već donosi i novu, svežu energiju koja osvaja publiku širom zemlje. Ova grupa mladih muzičara uspela je da pristupi bezvremenim hitovima SMAK-a na način koji je privlačan i zahteva pažnju njihove generacije, istovremeno poštujući originalni duh pesama.

rmiranje ovog sastava potekla je od samog Radomira Mihailovića Točka, legendarnog gitariste i osnivača grupe SMAK. On je video potencijal u ideji da se klasične pesme SMAK-a osveže i prilagode novoj publici, uz zadržavanje autentičnosti originalnih numera. Koncept “SMAK PLUS” označava nastavak rada benda sa mlađim članovima, ali i uključivanje pesama koje SMAK nije često izvodio u svojim nastupima.

Postava SMAK PLUS čini eklektična grupa talentovanih muzičara. Dejan Stojanović Kepa Jr., sin originalnog bubnjara Smaka, već decenijama je deo benda, donoseći sa sobom iskustvo i energiju svog oca. Filip Milanović, sin Zorana Milanovića, bivšeg basiste Smaka, takođe je deo benda, nastavljajući porodičnu muzičku tradiciju. Dejan Zdravevski i Jovan Mitrović donose svoje veštine na klavijaturama i gitari, dok Jovan Pantić, čije glasovne karakteristike podsećaju na Borisa Aranđelovića, osvaja publiku svojim emotivnim interpretacijama. Marko Stojanović Kepa Jr. Jr., kao bubnjar, donosi novu energiju i ritam bendu, upotpunjavajući postavu.

SMAK PLUS nije samo naslednik SMAK-a, već je i samostalan entitet koji ima svoj jedinstveni pristup muzici. Njihova sposobnost da ožive klasike SMAK-a na novi i svež način pokazuje da su nasledili ne samo muzičko nasleđe, već i duh originalnog benda. Njihovi nastupi privlače kako starije generacije, koje se prisećaju vremena kada su pesme SMAK-a prvi put zavladale scenom, tako i mlađe slušaoce koji otkrivaju ovu muziku iznova.

Kroz njihovu interpretaciju pesama kao što su “Bioskop Fox”, “Šumadijski bluz” ili “Crna dama”, SMAK PLUS oživljava atmosferu i emocije koje su originalne numere izazivale, pružajući publici autentično iskustvo. Njihovi nastupi su spoj tradicije i modernog zvuka, donoseći nostalgičan osećaj zajedno sa svežinom novog pristupa.

SMAK PLUS je postao omiljeni bend kako među fanovima SMAK-a, tako i među ljubiteljima kvalitetne muzike širom zemlje. Njihovi koncerti su pravi spektakl koji privlači ljubitelje roka svih generacija, dok pesme SMAK-a dobijaju novi život kroz njihovu interpretaciju. Ovaj bend predstavlja most između prošlosti i sadašnjosti, spajajući različite generacije i održavajući živim duh jednog od najvažnijih bendova u istoriji jugoslovenske rok scene.