Belgrade Beer Fest 2024

Jarboli

jarboli-sajt

Bend Jarboli ima bogatu i raznovrsnu karijeru koja traje već preko tri decenije, počevši od osnivanja 1992. godine. Smatraju se jednim od ključnih predstavnika indi pop scene.

Od samih početaka, bend je bio poznat po svojoj originalnosti i kreativnosti u stvaranju muzike koja se isticala na domaćoj sceni. Danas, sastav benda čine Boris Mladenović na gitari i vokalu, Daniel Kovač takođe na gitari i vokalu, Žolt Kovač na bas gitari, Nemanja Aćimović za bubnjevima, i Sonja Lončar na klavijaturama. Ova eklektična postava donosi raznolikost u zvuku benda, kombinujući različite muzičke uticaje i stilove.

Jedan od zaštitnih znakova benda su definitivno njihove pesme. Numere poput “Samo ponekad”, “Ples”, “Osloni se” i “Dobro poznata stvar” su postale himne generacija, a njihovi spotovi i audio snimci na YouTube platformi broje preko nekoliko hiljada pregleda. Ovo jasno govori o njihovoj izuzetnoj popularnosti i uticaju na muzičku scenu u regionu.

Njihovi koncerti često su propraćeni velikim interesovanjem publike,a kroz godine, Jarboli su ostavili neizbrisiv trag na domaćoj indie pop muzičkoj sceni i nastavljaju da inspirišu nove generacije muzičara.