Belgrade Beer Fest 2024

HALI GALI

Hali Gali je događaj poznat po plasiranju mladih izvođača iz mnogih alternativnih muzičkih žanrova.
Prva Hali Gali kompilacija izašla je u decembru 2019. godine za izdavačku kuću Kišobran/Pop Depresija koja je tada ispromovisala pregršt novih mladih bendova, a mnogi od njih već nekoliko godina vladaju srpskom muzičkom scenom. Ove godine, specijalno na BELGRADE BEER FEST-u, tačnije, 16.juna, beogradska publika će imati priliku da na RIFF STAGE-u uživa u jednom od najraznovrsnijih muzičkih festivala u Srbiji.

CACTUS FIELDS

Cactus Fields su bend iz Gornjeg Milanovca osnovan 2018. godine. Na leto 2019. godine su objavili svoj prvi singl “U glavi”. Nakon toga, na jesen 2022. godine objavljuju svoj prvi, istoimeni album, tokom čije promocije su se, na narednim koncertima, pored već standardno dobrog sviranja, pokazali kao bend koji voli da ostavlja krv na svojim instrumentima i publiku oblivenu talasima oduševljenja. Trenutnu postavu benda čine Vukašin Petrović, Đorđe Dabić, Konstantin Janković i Miloš Knežević.

SITZPINKER

Sitzpinker je beogradski kvartet koji čine Dunja Mijačić (vokal), Pavle Trifunović (bas), Danilo Ilić (gitara) i Andrej Mladenović (bubanj). Debitantski EP “Podlo Poštovanje” objavili su početkom leta 2018. godine, učestvovali su na Hali Gali Kompilaciji (2019) sa pesmom “Metanoja”, a singlovi “Izolacija”, “Da li” (oba 2020), “Sudan” i “Mustang” (2021) nagovestili su značajne promene u zvuku i najavili debitantski album.

PROTO TIP

Proto tip čine Nikola Čučković (vokal, gitara), Damjan Nedelkov (gitara), Danilo Ilić (bubanj) i Pavle Dimitrijević (bas, vokal). Prvi EP “Strah od izvesnog” objavili su 2017. godine (Slušaj najglasnije), a kao jedan od bendova-osnivača Hali Gali kolektiva, bili su prisutni na kompilaciji iz 2019. godine sa numerom “Pad”. Debitantski studijski album “s ivice sanjanja” (Pop Depresija/Kišobran) objavljen je krajem februara uz fantastične recenzije širom regiona. Reprezentovali su Srbiju na MENT festivalu u Ljubljani.

ŠAJZERBITERLEMON

Šajzerbiterlemon je beogradski alternativni rok bend formiran 2014. Godine. Debitantski EP su objavili 2017, a prvi album “Iza naših zidova” objavio je zagrebački Geenger Records dve godine kasnije. Popularni “Šajzeri” su privukli pažnju muzičke javnosti u regionu svojim energičnim nastupima, fascinantnim video spotovima i pojavljivanjem na “Hali gali” kompilaciji, albumu koji je okupio najaktuelnije mlade bendove u Beogradu. Svirali su na značajnim festivalima kao što su EXIT i MENT Ljubljana, a samo tokom prošle godine imali su zapažene nastupe u Beogradu, Novom Sadu, Zagrebu, Skoplju, Sofiji, Budimpešti i Bratislavi. Njihov novi album “Na dugačkim poljima”, objavljen 2022. godine kao zajedničko izdanje zagrebačkog Geenger Records-a i beogradske Pop depresije, osvojio je kritiku i publiku i “zacementirao” Šajzerbiterlemon kao jedan od najznačajnijih srpskih bendova nove generacije. Trenutnu postavu benda čine Jovan Sibinović, Ana Đurović, Konstantin Janković i Marko Obradović.

VIZELJ

Ovu glamuroznu grupu, mnogi smatraju za predvodnike novog beogradskog alternativnog zvuka. Neki ih pamte kao jedini mladi bend sa ovih prostora koji je išao na turneju po Velikoj Britaniji i Republici Irskoj. Razni ih znaju po pesmama kao što su “Nosorog”, “Pustinja” ili “Mamuze” a mnogi ih prepoznaju i po pesmama “Ne vidim te od dima” i “Novčanice”. Činjenica je ta da oni jesu jedan od vodećih bendova mlade beogradske scene, ali je takođe činjenica da su jedni od osnivača i organizatora upravo “Hali Gali” festivala!

GAZORPAZORP

Gazorpazorp je po brojnim mišljenjima kritičara jedan od “kreativno najpotentnijih gitarskih bendova nove generacije na Balkanu”. Bend čine Jasmin Rastić – gitara, vokal, Damjan Nedelkov – gitara, Nikola Bajčetić – bubanj, vokal i Miloš Đerković – bas gitara, vokal. Aprila 2018. objavili su debitanstki EP jednostavnog naziva ‘EP #1’ sa hiperenergičnim pesmama, prepunim distorzije i hrapavih vokala. U decembru 2020. Gazorpazorp izdaju EP ‘Od vazduha i sunca’ (Moonlee Records), koji donosi pet svežih pesama, prepunih mladalačkog duha, razigranosti i strastvenosti. Pored očiglednih uticaja bendova kao što su Repetitor ili Metz njihov neuhvatljiv zvuk predstavlja spoj udarne snage noise-rocka, kompleksnost math-rocka, razigranost post-punka i eksperimentalnost psihadeličkog rocka, kombinirajući tako anglo-američku kao i regionalnu muzičku tradiciju. Sa svojom savremenom rock estetikom se Gazorpazorp postavljaju rame uz rame sa aktualnim bendovima poput Squid, Black Midi, Oh Sees, Protomartyr i Tropical Fuck Storm. Uprkos mladosti članova benda, Gazorpazorp ima zreo i prefinjen pristup aranžmanima pesama, koje sa neverovatnom lakoćom preskaču sa eksplozivnih napada ludila u plutajuće smirene pasaže i nazad. Gazorpazorp su glas nove generacije, prepoznatljivog beogradskog šarma, a prvenstveno fantastičan bend, koji nastavlja tradiciju regionalne muzičke beskompromisnosti. Od 2019. godine Gazorpazorp sarađuje sa uglednim slovenačkim izdavačem Moonlee.

UBILI SU BATLERA

Novobeogradsko-kosjerski Post-hardcore kvartet ( ̄▽ ̄). Članovi benda su Maći na bubnjevima, Relja na basu i vokalima, Dami i Lucho na gitarama i vokalima. Uticaji su nam svakakvi, ali najviše se ložimo na post-hardcore, emo i slične gluposti.