Belgrade Beer Fest 2024

Galija

galja

Muzička grupa Galija je nezaobilazno ime na srpskoj rok sceni, od osnivanja koje seže daleko u 1976. godinu. Svojom dugogodišnjom prisutnošću i beskompromisnim pristupom muzici, Galija je postala simbol kvaliteta i autentičnosti u domaćoj rok muzici.

Grupa je prošla kroz različite faze i promene, ali je uvek zadržala svoj prepoznatljivi zvuk i energiju. Sadašnji sastav čine Nenad Milosavljević, Predrag Milosavljević, Boban Pavlović, Dragutin Jakovljević, Slaviša Pavlović, Ivan Ilić i Goran Antonović. Njihova sinergija na sceni donosi novu svežinu, ali i poštovanje prema nasleđu koje Galija nosi.

Kroz godine, Galija je objavila impresivan broj albuma – 15 studijskih, 1 live album i 6 kompilacijskih albuma. Svaki od njih nosi pečat originalnosti i emotivne dubine, čineći Galiju neizostavnim delom srpske muzičke baštine. 

Njihova muzika je osvojila srca mnogih generacija, dokazujući da istinska umetnost nema rok trajanja. Galija nastavlja da živi i inspiriše, ostavljajući neizbrisiv pečat na domaćoj rok sceni.