Belgrade Beer Fest 2024

Bojan Ristić

Bojan Ristić, jedan od najistaknutijih trubača današnjice, rođen je u Vladičinom Hanu u muzičkoj porodici, što je utemeljilo njegovu strast i talenat prema muzici još od najranijih dana. Već sa sedam godina, počeo je da svira trubu, predstavljajući početak impresivne karijere koja će obeležiti srpsku trubačku tradiciju.

Truba, kao instrument duboko ukorenjen u srpskoj kulturi, postala je njegov glasni izraz i sredstvo komunikacije sa publikom širom sveta. Kroz trubačku muziku, Ristić prenosi emocije, priče i tradiciju svog naroda, čineći je neizostavnim delom srpske folklorne baštine.

Prvi javni nastup Bojan Ristić imao je sa samo 14 godina u Surdulici, gde je već tada pokazao izuzetan talenat i virtuoznost. Njegov talenat je brzo prepoznat, što ga je odvelo na prestižno takmičenje – Sabor trubača u Guči, gde se kvalifikovao u kategoriji mladih orkestara, označavajući početak njegove slave i priznanja u trubačkom svetu.

Godine 2023. Bojan Ristić postao je neosporni vrhunac Sabora trubača u Guči, osvojivši titulu najboljeg trubača. Ovo priznanje nije samo odraz njegove tehničke veštine i muzičkog talenta, već i potvrda njegove posvećenosti umetnosti i trudu koji je uložio u svoj rad. Njegova virtuoznost i strast prema trubačkoj muzici nastavljaju da inspirišu i oduševljavaju ljubitelje tradicionalne srpske muzike širom sveta.