Riblja čorba, Aerodrom, YU grupa, Kanda, Kodža i Nebojša na 16. Belgrade Beer Festu

d. m. Y.

Riblja čorba, Aerodrom, YU grupa, Kanda, Kodža i Nebojša na 16. Belgrade Beer Festu

Ovogodišnji 16. Belgrade Beer Fest, koji će se održati od 15. do 19. avgusta, prve večeri ponudiće muzički spektakl za sve posetioce na Ušću. Koncert jednog od najvećih srpskih i regionalnih bendova - Riblje Čorbe - biće uvod u petodnevno uživanje u muzici, pivu i brojnim drugim sadržajima na najvećem festivalu u Jugoistočnoj Evropi.

Povodom jubileja i koncerta na Ušću, basista Riblje čorbe Miša Aleksić poručuje: "Riblja čorba je prošle godine na Belgrade Beer Festu započela obeležavanje 40 godina postajanja, a pravi rođendan biće 15. avgusta kada će bend obeležiti 40-ti rođendan velikom žurkom na Beer Festu sa set listom sastavljenom od kultnih pesama benda. Dakle, ne propustite 40-ti rođendan Riblje čorbe na Beer Festu!"

Za dobru atmosferu na početku prvog dana festivala, pre izlaska Riblje Čorbe na binu, pobrinuće se gosti iz Hrvatske - rok bend Aerodrom, predvođen sjajnim muzičarem Juricom Pađenom. "Nastupali smo pre osam godina i veselimo se novom susretu sa beogradskom publikom. Sviraćemo naše najveće hitove "Stavi pravu stvar", "Obična ljubavna pjesma", "Fratello", "24 sata", kao i neke od pesama drugih velikih bendova sa kojima sam svirao. Ujedno, to će biti i najava seta pesama sa prvih pet albuma Aerodroma", najavljuje Jurica Pađen i otkriva eksluzivno da ovih dana izlazi i njihov novi singl pod nazivom "Titanik" za koji su snimili i video, koji je potpuno drugačiji, jer je zapravo prvi spot sa elementima horora na ljubavnu pesmu, na ovim prostorima.

Najdugovečniji bend u istoriji domaće rok muzike, YU grupa na radost fanova, nastupiće u petak, 17. avgusta. "Malo je festivala koji kod muzičara pokrenu toliko uzbuđenje kao što je nastup na Beer Festu. Broj ljudi pred kojima sviramo, kao i sjajna organizacija i tehnička podrška su miks koji pokrene navalu adrenalina kod nas muzičara. Ove godine se po sedmi put penjemo na binu Beer Festa i opet ista želja da se ori Ušće. YU Grupa će i ove godine zatresti pored Save i Dunava", najavljuje Petar Jelić.

Ljubitelji beogradskog benda Kanda, Kodža i Nebojša biće u prilici da uživaju u odličnoj svirci u subotu 18.08. na Alternative stage-u. "Drago nam je što posle četiri godine ponovo nastupamo na Beer Festu, očekujemo savršen letnji dan, publiku raspoloženu za ples i njegova isceliteljska dejstva, a očekujem i da mi budemo na visini zadatka sa uobičajenim repertoarom starih, novih i budućih hitova", poručuje gitarista benda Nenad Pejović.

Đurđina Radić: Mnogo se radujem što ću ove godine predstavljati Beer Fest!

Mlada glumica i pevačica, nekadašnji glas benda Sevdah baby, tekstopisac i kompozitor, danas samostalni izvođač Đurđina Radić poznatija kao Djixx je ovogodišnje promo lice 16. Belgrade Beer Festa. Harizmatična muzičarka kaže da se raduje što će ove godine, posle poznatih dama iz sveta glume, muzike i šoubiznisa, baš ona predstavljati najpoznatiji pivsko-muzički festival.

"Kao muzičar smatram da je ovaj festival najunikatniji u regionu, a meni lično znači zato što je jedan od prvih festivala na koji sam sama otišla kao tinejdžerka i čula prvi put uživo neke legende naše r'n'r scene i samim tim se i zainteresovala za muziku i scenu. Ponosna sam što se odvija u mom rodnom gradu i odiše duhom naše urbane kulture. Veoma mi je drago što sam dobila priliku da budem deo ovog kulturnog festivala koji je ostavio tako jak utisak na mene", poručuje Djixx.